Beleid

Ik heb eindelijk een opzetje geschreven voor het beleidsstuk wat ik aan het einde van dit cursusjaar af moet hebben. Hierin heb ik vooral veel geschreven over wat we nog willen als Kunst en Cultuurteam bij mij op school. Waar het op neer komt is dat Kunst en Cultuur een veel grotere plek mag gaan innemen op mijn school. Op allerlei fronten, zoals op de website, in het onderwijsprogramma en in het schoolgebouw. Ik weet dat veel scholen stevig inzetten op Kunst en Cultuur om zich te profileren, op mijn school is dat helaas nog niet het geval.

Ik merk vooral aan mezelf, maar volgens mij ook aan mijn collega’s een soort drive om het gebied van Kunst en Cultuur steeds maar te vergroten.  Het is een reactie op iedere keer weer in de marge geduwd worden. Iedere dag moet ik weer het nut van Kunst en Cultuur uitleggen aan zowel leerlingen als collega’s. Ik word erg moe van het steeds maar moeten legitimeren van mijn vak. Aan de andere kant hoort het er natuurlijk gewoon bij en heb ik ook heel veel legitimatiekogels om mee te schieten. Maargoed, door steeds in de marge gedrukt te worden hebben wij als Kunst en Cultuurcollega’s de neiging alles maar aan te pakken om ons gebied te vergroten. En voor je het weet heb je honderd activiteiten waar jij met Kunst en Cultuur ook wel even aan mee kunt doen. En zie je honderd gaten waar je als Kunst en Cultuurvak in kunt springen. Het wordt tijd voor een helder beleidsplan, waar wat kaders in staan aangegeven, waardoor we niet overal ja op hoeven zeggen. En waar gewoon helder staat beschreven dat we een heel mooi, bijzonder en belangrijk vak hebben,  waar je je als school prima mee kunt profileren.

Posted: februari 3rd, 2010 under beleid, CKV.
Tags: , ,

Comments

Comment from online
30 maart 2010 at 17:07

Bedankt voor de interessante informatie

Comment from Tessa Mewiss
18 mei 2010 at 14:47

Hallo!

Wat ontzettend fijn om deze site te lezen, wat een enthousiasme!
Ik ben momenteel bezig met mijn bachelor eindscriptie die gaat over dans binnen de CKV-onderwijspraktijk. Welke rol deze discipline inneemt en in welke mate de docent verantwoordelijk hiervoor is.
Gezien uw kijk op kunst, cultuur en onderwijs zou ik u heel graag (schriftelijk/telefonisch) willen interviewen. (max. 1 uur) Mocht u geinteresseerd zijn hoor ik graag van u!
Alvast bedankt,

Tessa Mewiss
3ejaars studente Theaterwetenschap, Universiteit Utrecht

Write a comment